2011. november 12., szombat

Utazás ömagadban és a világban

Elvágyódsz? Utaznál? Inudlj vagy maradj és olvass!

 

Benned is ott az elvágyódás? A menni akarás? Az időjárás miatt? Vagy mert bármerre nézel nagyon ritka a mosoly, a kedvesség, az egymásra figyelés és a a belső boldogságot is csak morzsáiban véled felfedezni embertársaidban? Mindeközben azt beszélik, hogy innen délebbre szélesebb a mosoly, van élet a Tescon túl és ha még tovább mész ott emberek élnek szegénységben és boldogságban, még a halál el nem választ.
Az elvágyódás szerintem mindannyiunban jelen van. Kiben csak álomszerűen, másokban tényként él és ezáltal el is indulnak de csak nagyon kevesen érnek célba. Mert azt mondják, hogy bár messzire vágyódsz és melegebbre, hegyekbe vagy tengerpartra mégis ilyenkor a belső harcaidat kell megvívnod valójában. Ki tudja.
Talán csak el kell indulni. VAgy talán az is elég ha elolvassuk Laura Fraser könyvét. Az Itáliai affér írónője új regényében hét év utazásairól számol be.

Negyvenedik születésnapjára Laura meglepi magát egy mexikói úttal. Itt találkozik azzal a francia férfival, aki közel tíz éven át volt útitársa, szeretője és lelki támasza. Ám a férfi már máshoz kötötte az életét, s Laura fájó szívvel szembesül azzal, hogy a jövőben egyedül kell majd utaznia.
Laura fordulóponthoz ér. Most először gondolkodik el komolyan azon, merre is tart az élete. Egyszerre vágyik az utazással együtt járó kalandokra, új élményekre, új ízekre és otthonra, férjre, gyerekre. Harmincas éveiben kiélhette utazási vágyát, azonban most felteszi magának a kérdést: vajon a Wanderlust nem fosztotta-e meg a családi élettől, az állandó társtól?
Hét éven át tartó s nemegyszer veszélyes utazásai során a világ különböző pontjaira jut el: Argentínába, Peruba, Nápolyba, Provence-ba, Párizsba, Ruandába. Egyre inkább arra a felismerésre jut, hogy a legfontosabb út, amelyet az embernek meg kell tennie, ha meg akarja találni a harmóniát, az a belső út, az önmegismerés útja.

Laura Fraser: Hét év a nagyvilágban
Tericum Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése