2011. december 4., vasárnap

Vér a véremből

Jó krimit találni manapság nem könnyű, hiszen mára a sorozatokból és könyvekből már úgy kikupálódtunk, hogy egy kis odafigyeléssel simán lediplomáznánk kriminológiából. Krimit olvasva többnyire már a könyv egynegyedénél tudod ki a gyilkos és azt gondolod jobbat tudnál írni sokuknál? 



Nos bennem sosem voltak krimirói ambíciók ezért izgatott naivitással vettem kézbe a Coben legújabb könyvét. Harlan Coben végzős volt a főiskolán ,amikor rájött, hogy írni szeretne, mára pedig az egyik legnépszerűbb krimiírók közé írta be magát, műveit több tízmillió ember olvassa világszerte. 
 
A történet szerint elég egy váratlan hajnali telefonhívás és egy rég nem hallott hang a vonal másik végén, hogy Myron Bolitar, a keményöklű játékosügynök ismét egy első ránézésre megoldhatatlan rejtély kellős közepén találja magát. Nyolc éve, hogy utoljára találkozott a gyönyörű Terese Collinsszal, aki most arra kéri, utazzon Párizsba. Myron sejti, hogy nem csupán egy romantikus randevú várja a szerelem városában, ám amikor a repülőtérre érve rendőrök fogadják, majd hamarosan kiderül, hogy Terese az első számú gyanúsítottja egy gyilkosságnak, úgy érzi, zsákutcába került. Nem ismeri sem a nyelvet, sem a szokásokat, így aligha tud bármit is kinyomozni. De mielőtt alaposabban végiggondolhatná a helyzetet, történik valami, ami új megvilágításba helyezi az ügyet.


Szép vonalvezetés, klasszikus krimielemek, újszerű megoldások. Nem fekszi meg az agyad a végére sem, de ha jó krimire vágysz, vágj bele. 


Harlan Coben: Vér a véremből
Jaffa Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése