2012. február 8., szerda

Vérfagyasztó és gyönyörű

Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy az Athenaeum kiadó leginkább női könyveket ad ki. Ez azt jelentené, hogy többnyire női írók könyve női olvasóknak vagy főként nőket érdeklő témát feldolgozó művek. De miért gondolja bárki is, hogy egy igazi férfit nem érdekli a nő lélek minden rejtelme? Naná, hogy érdekli, hiszen ettől válik valóban Férfivá: hogy ismeri a gondolataikat, problémáikat, a gondokra való reakcióikat. Szóval ennyit a női könyvekről. 

Katherine Patterson egyedül neveli kislányát. Csak pár év telt el azóta, hogy középiskolásként, a sajtó zaklatásai elől menekülve, nevet változtatott, s nagynénjéhez költözött. Az új iskolában igazi kívülállóként mozog, de barátokra vágyik. Az iskola nagyhangú, életvidám sztárja Alice Katherine legnagyobb meglepetésére elhívja őt a szülinapi bulijára.Hamarosan elválaszthatatlanok lesznek, s ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, a lány elmeséli Alice-nek, hogy kicsoda is ő valójában: évekkel korábban húgát, aki nagy zenei tehetségnek számított, és aki a család kedvence volt, brutálisan meggyilkolták, s Katherine felelősnek érzi magát húga haláláért. Ám amikor újdonsült barátnője együttérzés helyett manipulálni kezdi őt és az érzéseit, Katherine felfedezi: a lány nemcsak nagylelkű és elbűvölő tud lenni, hanem kifejezetten durva és aljas is. Egyre több furcsa titokra derül fény Alice-szel kapcsolatban. Mikor pedig Katherine más barátokat is talál, sőt, új párjával családalapításba kezdenek, megtapasztalja, hogy Alice nem tűri, ha kihagyják valamiből, s a bosszúja halálos is lehet 


Rebecca James tökéletesen felépített, vérfagyasztó thrillert írt, ami ha odafigyelve olvassuk utána még napokig-hetekig kísérthet minket. Az írónő szinte hiba nélkül belelát a fiatalok lelki sérüléseibe, önpusztításába és mindabba amitől kiderülhet, hogy az élet nem mindig olyan gyönyörű, mint amilyennek kívülről látszik.

Rebecca James: 
Gyönyörű bajkeverő
Athenaeum KiadóNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése