2011. december 12., hétfő

Minden könyv tankönyv

Talán elsőre furának tűnik de én minden könyvből tanulok valami újat. Lehet, hogy csak az adott országról vagy városról tudok meg többet, amiről a könyv szól, de az is lehet, hogy olyan trükköt vagy jótanácsot találok egy könyvben, amit később még hasznosítani tudok.

Persze itt nem rögtön arra gondolok, hogy könyvből tanultam meg mackót feltörni vagy motorcsónakot vezetni, de ha eléggé figyelsz minden könyvet a saját hasznodra fordíthatsz.

 Így voltam ezzel a Fejvadászok esetében is, amit komoly várakozás előzött már meg részemről, hiszen a skandináv kriimiknél mostanában nem nagyon lehet jobbat találni és ha esetleg mégis sikerül egy angol vagy amerikai krimiírónak jobban kreálnia akkor is előfordulhat, hogy később megtaláljuk annak még "jobbját" skandináv formában is.



Jo Nesbo könyveit sokan kedvelik már nálunk, sőt világszerte is, elég ha csak arra gondolunk, hogy maga az Álomgyár is felfigyelt már Nesbo fordulatokban gazdag történeteire. Nesbo legújabb könyvében
Roger Brown igazán a szerencse fiának tűnik: ő Norvégia legsikeresebb fejvadásza, gyönyörű feleségével egy pompás házban élnek. Ám a luxus életmódot Roger műkincstolvajként igyekszik bebiztosítani, s mellékállásában igen ügyesnek bizonyul. Amikor felesége galériájában megismerkedik valakivel - aki egyrészt tökéletes jelölt az egyik általa kínált magas állásra, másrészt a művészettörténet egyik legkeresettebb képének a tulajdonosa - Roger úgy érzi, élete nagy lehetősége köszöntött rá. Készülni kezd eddigi legmerészebb betörésére. Ám a vadászból csakhamar vad lesz, üldözöttje egy rémálomba illő ellenfélnek.
 
Izgalmas, eredeti, szépen kidolgozott történet valódi krimirajongóknak. Azoknak, akik tudják mire számíthatnak és azoknak, akik még nem ismerik mit hoz magával egy jó skandináv krimi elolvasása....
 
Jo Nesbo: Fejvadászok
Animus Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése