2012. január 4., szerda

A póker nem játék

Khalid Boudou könyveiben az a jó, hogy olyan mintha filmet néznénk. Izgalmas, pörgős, vagány filmet. Ilyen volt a mára már filmfeldolgozást is kapott Pizzamaffia és ilyen új könyve, az All in - A póker nem játék című dolgozat is. 

Melle átlagos kamasz: egész nap mást se csinál, csak ül a számítógépe előtt és World of Warcraftot vagy online pókert játszik. Mikor Magyarország-mániás szülei öt hétre elutaznak, hogy az Alföld déli részén panziót nyissanak, Melle nagybátyja, Walter bácsi felajánlja, hogy egy ideig a fiúhoz költözik és vigyáz rá. Walter felfedezi, hogy unokaöccse titokban internetes szerencsejátékokkal üti el az idejét, és felajánlja neki, hogy bevezeti a „valódi életbe": illegális kaszinókba és pókerversenyekre kezd járni a fiúval.



A szerencse kezdetben Melle oldalára áll: néhány alkalommal sikerül komolyabb összeget is bezsebelnie. De aztán fordul a kocka. A fiú mindenét elveszíti. Még szülei megtakarított pénzét is kockára kell tennie, hogy kimentse nagybátyját a könyörtelen hitelezők karmai közül.

Melle hamar rájön, hogy ez már nem játék. Senkiben sem bízhat, semmiben sem lehet biztos. Egyre mélyebbre csúszik a
szerencsejáték-függők és bűnözők világában. De már nem szállhat ki. Mindent egy lapra kell feltennie…

KHALID BOUDOU 1974-ben született Marokkóban, de négy éves kora óta Hollandiában él. Eddig hét regénye jelent meg, közülük többet is megfilmesítettek. A "Pizzamaffia" után az "All in" a második könyve, mely magyarul is olvasható.

 Fordulatos, kicsit kamaszos de mégis vagányan férfias könyv ez, amiben korunk kultusz-kártyajátékát ugyanúgy megismerhetjük mint egy felcseperedő férfi lelkének titkait.

Khalid Boudou: All in - A póker nem játék
Libri Könyvkiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése