2012. október 2., kedd

Vándorszínészek a város határán: Liliomfi Budaörsön

Román Sándort lehet szeretni vagy gyűlölni, de társulatának sokszínűsége, kitartása és virtuóz technika tudása vitathatatlan. Az Experidance társulata most Budaörsön kápráztatja el a nézőket. 


Ez a Liliomfi nem az a Liliomfi. Ez a Liliomfi más. Forradalmár? Művész? Széltoló? A mi Liliomfink az alkotás erejével változtatja meg a világot. Abban hisz, hogy darabjaira hullott életünkből egy szebb, boldogabb, élhetőbb és szerelmesebb valóság teremthető.





Előadásunkban a szerelem a főszereplő, de nem az egyetlen. A mi Liliomfinkat egy kérdés űzi, hajtja: a forradalmár-művész a saját tehetségével fel tudja-e rázni az őt körülvevő, tespedt, megfáradt, gondjai súlyától tudatát vesztett, elbutult világot, s ebben a küzdelemben talál-e társat magának? Társat, aki nem csak szótlan múzsa, hanem maga is alkotó ember.


Liliomfink és színházi társulata egy álmos, vidéki kisvárosba érkezik, ahol csak egy dolog történik, a Semmi. Ami összetartja még a város falait, az a gyűlölet, a félelem és a lustaság. Ebben a világban készülnek előadást tartani a színészek. Az előadásuk különleges, egyedi színrevitel, új megoldásokkal kísérletező színház, amely felkavarja a városlakók érzelmeit és természetesen megdobogtatja a női szíveket is.



Az 1849-ben íródott Liliomfit Makk Károly 1956-os filmje tette igazán ismertté, Darvas Ivánnal a főszerepben. A termékeny szerző, Szigligeti Ede társadalmi vígjátéka még ma is élvezettel fogyasztható.
Színház a színházban, tradicionális vásári bábjáték, ének nélküli operett, modern cirkusz, néptánc, balett és showtánc… ez csak a műfaji választék Román Sándor legújabb táncjátékában, a Liliomfiban.

A Gold Theater bemutatja: 
Liliomfi az Experidance előadásában
2012. október 13. 19.00
Budaörs Sportcsarnok
Hársfa utca 6., Budaörs, 2040

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése